Arbeidet med eksamen

En del av oppgaven var blant annet å lese innlegget til Linkedin-Grunder Reid Hoffman “Help the people you know with small gifts”. Basert på dette skulle jeg promotere blogginnlegget jeg skrev om Boozt.com. Det handler jo om å hjelpe med det man kan, og på den måten bygge seg opp kontakter og goodwill. Så hva kan jeg?

Jeg har blant annet vært nettstudent i mange år, på flere forskjellige skoler. Det er noe jeg kan ganske mye om. Og siden jeg tidligere var NKS studentenes tillitsvalgt har jeg vært en ganske synlig student der. Blant annet vi deres blogg.

nks tillitsvalgt

Ellers har jeg selvfølgelig lagt ut all informasjon om mine sosiale medier i portalen vår. Det betyr at hvert år når semester starter eller det er eksamensperiode, så får jeg flere mail i uken fra studenter og potensielle studenter. Jeg har besvart dem så hjelpsomt som jeg kan, og jeg har selvfølgelig lagt inn linker til både nettsiden min og linkedin profilen i de mailene jeg sender. Ikke bare er det hyggelig å hjelpe til, men det er ennå hyggeligere når de faktisk gir tilbakemelding på at de har vært inne på siden. Eller ennå bedre de som i utgangspunktet tar kontakt fordi de har vært inne på bloggen. Slik har jeg også i starten av dette semesteret blitt kjent med et titalls nye NKS studenter. Blant annet noen av de nye studentene i Digital Markedsføring. Som alle sitter med forskjellige typer erfaringer, kunnskaper og kontakter som også kan være nyttige for meg en gang. Mange av NKS studentene har høyere utdannelse fra tidligere og er allerede i jobb i relevante bransjer. Det er stort sett ikke de typiske “rett fra videregående” studentene. Selv om de også finnes. Det er et stort nettverk av studenter, fra hele landet og fra mange forskjellige alderstrinn og bransjer.

Videre har jeg gjort noe av det samme på Bjørknes Høyskole hvor jeg studerer Psykologi. Der lå i fjor høst en liten oppfordring om å melde seg om man kunne tenke seg å blogge for dem. Så det gjorde jeg. Tenkte det kunne være en fin måte å presentere meg selv på og komme i kontakt med mine medstudenter der. Uten at jeg bad om det, så legger de da en link i bunnen av innleggene til min egen private blogg.

bjørknes link

Jeg har ikke blogget for dem den siste måneden, men jeg laget før jul et blogginnlegg om hvordan nettstudier er lagt opp, som har vært hyppig besøkt nå rundt semesterstart. Også her har jeg vært i kontakt med flere studenter den siste tiden, også den siste uken, som har lest bloggen min og ønsker min mening og perspektiv på ting relatert til studiet og skolen. Jeg har gjort gratis arbeid, med ting jeg også liker, og får betalt i form at hyggelige gester tilbake.

Videre la jeg i går ut linken til siden på diverse sosiale medier. Blant annet brukte jeg Instagram og # med blant annet digtialmarketing, som resulterte i likerklikk både fra en annen blogger og en som driver med digital marketing. Jeg har selvfølgelig også lagt det ut på min Linkedin profil, men der ligger listen litt høyere for å få klikk, det tar gjerne litt lengre tid.

Jeg har kanskje ikke den som har fått flest klikk på bloggen min, men jeg mener at mange av de jeg har fått er fra de rette besøkende. Kvalitet over kvantitet! Fra mennesker jeg ønsker å ha i nettverket mitt fremover også, slik at vi kan dra gjensidig nytte av hverandre. Alle liker å være til nytte, det er en god følelse å kunne noe som gjør at man kan være til hjelp. Det er jeg helt sikker på at gjelder de fleste av dem jeg har hjulpet i det siste også.

analytics 20jan analytics 20jan 2

Jeg mener jeg har hjulpet med små gaver, akkurat slik Reid Hoffman anbefaler.

 

Leave a Reply