Et boost for Boozt.com?

Oppgaven i dag er å vurdere et nettsted man ønsker å jobbe for. Jeg har valgt et nettsted jeg benytter meg mye av, og som jeg uten å ha satt opp noen kriterier på forhånd, hadde kastet terningkast 6 etter uten å blunke.

Men så enkelt er det selvfølgelig ikke. Jeg har valgt å forholde meg til kriteriene ehandel.com bruker når de vurderer nettbutikker. Så får vi se da, om jeg like gjerne bare kunne kasta den terningen, eller om en litt mer seriøs gjennomgang endrer resultatet. Ekstra gøy synes jeg det er at de ikke allerede har vurdert Boozt.com, så vurderingen kun er basert på mine egne kunnskaper om emnene.

De har satt  opp en del kategorier som skal vurderes, og jeg kommer til å gå gjennom dem i samme rekkefølge som de blir vurdert på deres egen nettside. De er som følger:

 • Førsteinntrykk og design
 • Synlighet
 • Brukervennlighet
 • Kjøpsprosess
 • Teknologi / Hastighet
 • Kundetilfredshet
 • Trygghet
 • Kundekommunikasjon
 • Priser, utmerkelser og artikler
 • Konsept og strategi

 

Førsteinntrykk / Design

Som ved alt annet, førsteinntrykket er selvfølgelig viktig! Og jeg personlig er veldig begeistret for enkelheten til denne siden. Det finnes egentlig ingenting som trekker oppmerksomheten bort fra det de ønsker, nemlig å selge varer. Noen nettbutikker har et utall blogger og andre innlegg liggende på forsiden. I mine øyner er det litt rotete. Her har man èn meny, som ligger i toppen av siden. Altså ingen sidemeny, igjen enkelt og oversiktlig. Her kunne man nok kanskje har hatt mer info om hva man selger. For meg er jo ikke det nødvendig å vite, men kanskje for nye kunder?

forside boozt  forside merker

 

Blar man videre nedover ser man et lite utvalg av merkevarene. De har et veldig stort utvalg av merker, og mange av dem er såkalte “designer-brands”. De kunne med fordel ha listet opp flere av dem. Det er også helt usynlig hva slags utvalg de har av de forskjellige merkevarene. Da jeg første gang besøkte siden, var jeg på jakt etter en spesiell veske. Jeg fant den til slutt, men den var godt gjemt. Man kan ikke ved første øyekast se at de har vesker. Eller sko, de har et fantastisk utvalg av sko! Og smykker, det hadde jeg faktisk nesten glemt.

I tillegg har de noe som umiddelbart gjør at de fremstår seriøse, de har telefonnummer og mailadressen til kundeservice liggende lett tilgjengelig. Jeg har klikket meg gjennom en del konkurrerende nettbutikker å sjekket dette, det er ingen andre som har det liggende så lett tilgjengelig.

Så, videre til menyen.

Jeg er jo egentlig veldig glad i menyer deres, men det er fordi jeg har brukt både den og andre menyer, mye. Som førstegangsbesøker på siden, og det er jo det man snakker om med førsteinntrykk, er det ganske skjult hva de faktisk har av varer. Men tar man “pekeren” over feks “Kvinner” i menyer, så dukker det opp ganske mye mer. Om man så feks trykker på “Nyheter” som jeg har gjort, så får man opp muligheter til å filtrere på veldig mange forskjellige måter. Bukser, Kjoler, Merkevarer (man kan velge så mange man vil), størrelser, farger og materialer. Når man først er kommet hit, så er det den beste menyen jeg har sett på en nettbutikk for klær. Og den mest anvendelige.

boozt meny   boozt kvinner

Min vurdering:

Menyen er den beste jeg har funnet, det er dog subjektivt, og den lar meg navigere enkelt på alle de måtene jeg kunne trenge i en nettbutikk for klær. Den ligger ryddig og greit til på toppen av siden, uten at det kommer opp en rotete sidemeny hver gang man trykker på noe. Jeg gir menyen og brukervennlighet karakter 6.

Når det kommer til produktpresentasjon, så mener jeg det er litt å gå på. Det tok litt tid før jeg skjønt hvilke gullgruve av en nettbutikk jeg hadde kommet over. Vis frem mer av det dere har! En vanlig god produktpresentasjon skal gi karakter 3, jeg mener denne er litt mangelfull, så ender på karakter 2.

Så alt i alt karakter 4 for denne delen. (Det gjør litt vondt, jeg skulle gjerne sett den høyere)

 

 

Synlighet

Det handler om muligheten til å finne butikken. Jeg har selvfølgelig googlet litt på diverse søkeord og fraser  jeg selv brukte da jeg søkte meg frem til Boozt.com første gangen. Jeg mener det viktigste for å tiltrekke seg kunder er hvordan man rangerer på listen over Organiske søk. Altså snakker vi om jobben med SEO (Search Engine Optimalization) er vel utført. Dette er de søkene som kommer frem uten at det er en betalt annonse. En betalt annonse, ja det fremstår gjerne som nettopp det ovenfor kunder, betalt.

Men det kan være nyttig med betalte annonser også, så det vil også bli vurdert. Det er mange som bruker Google Shopping, og de best plasserte annonsene er de som kommer på toppen, over det organiske søket. De annonsene som dukker opp på siden forsvinner litt ut av det feltet man fokuserer på når man leser et søk.

Her er søkene jeg gjorde på de to merkevarene for kvinner, som de selv vektlegger mest på sin egen forside:

boozt polo goole  boozt polo google 2 boozt by marlene google

Her synes jeg Polo Ralph Lauren kommer bra ut, topp 3 på organiske søk er bra. By Malene Birger gjør ikke, det kom ikke en gang med i skjermbildet jeg fikk opp, men ligger rett under på en 7 plass. Over dem ligger en rekke konkurrerende nettbutikker. Dette var ikke bra.

Så hvordan kom annonsene ut? Polo Ralph Lauren, meget bra, igjen som nummer 2 fra toppen. By Malene Birger, helt ok, ligger som en av annonsene på siden. Her har merket selv gjort en god jobb, og annonsene over det organiske søket inneholder kun www.bymalenebirger.com.

Jeg testet litt videre, det er jo ikke alltid man vet hvilke merker man er på jakt etter. Noen ganger leter man etter en ny nettbutikk for klær for eksempel, eller sko og vesker.

boozt klær på nett google boozt sko på nett google boozt vesker google

 

Igjen, alle er greit innenfor på kampanjene. Både sko og vesker ligger på sidekampanjene, og når jeg søker på klær så ligger den nest øverst over organiske søk.

Og igjen, det organiske søket har stort forbedringspotensiale. Klær er nummer 9, med en rekke andre nettbutikker over seg. Sko finner jeg ikke på førstesiden i det hele tatt, jeg gadd ikke bla videre, ganske enkelt fordi jeg aldri hadde gjort det ellers heller. Veske er nummer 5 på listen, helt ok.

Min vurdering:

Google Shopping, altså betalte annonser, helt greit. Mye sideannonser, men Polo og klær ligger der de skal, på toppen. Karakter 4.

Organisk søk, her er jeg faktisk litt overrasket. Blir det ikke prioritert i det hele tatt? Her kunne de potensielt ha hentet inn mange nye kunder. Jeg trekkes mellom karakterene 1 og 2 her, men ender opp på nr 2.

Så i alt karakter 3 for denne delen. Hvis noen hadde spurt meg, så ville jeg anbefalt å gjøre en innsats med hensyn det organiske resultatet.

 

Brukervennlighet

Jeg har jo allerede vært inne på at menyen er min absolutte favorittmeny. Den har gode oppdelte kategorier, og man kan velge mange forskjellige kriterier når man gjør et søk. Det er enkelt og greit å bruke. Jeg gir den selvfølgelig 6.

Det er videre enkelt og greit å forstå hvordan man handler, man klikker på produktet og gjør som følger:

boozt legg i handlekurv boozt handlekurv

Søkemåtene i menyen er som sagt bra, men jeg gjorde også noen søk i det lille søkefeltet i toppen av siden. Der er det heller litt å ta tak i.

boozt søk polo boozt inwear søk boozt hadia søk

Polo, igjen kommer det bra ut av søkene. Men det er jo ikke bare det kundene er på jakt etter. Jeg søkte også på merket “InWear”, da havnet plutselig resultatet av søket mitt utenfor feltet med søkeresultater. Jeg gikk inn fant en kjole, og prøvde etterpå å søke den opp på “kjolenavn”. Det gikk ikke, det går kun an å søke på merker, så jeg fikk bare opp merker med lignende navn. Synd om man er på jakt etter en spesiell kjole, sa må man lete gjennom alle, InWear har 68 kjoler på Boozt. Her ser jeg absolutt forbedringspotensiale, det er sikkert ikke vanskelig å få til heller. Helt på det jevne, karakter 3.

Et tredje kriterium for god brukervennlighet er om nettsiden fungerer bra på mobil. Det synes jeg så absolutt at den gjør, har brukt det flere ganger. Det er også laget en App for iPhone/iPad og Android som fungerer utmerket, iallefall de gangene jeg har brukt den. Men hvorfor er den gjemt bort, helt nederst på nettsiden? Men pluss for at det fungerer så bra på mobil. Karakter 4.

IMG_1663[1] IMG_1662[1] Fra mobilsiden

IMG_1664[1] IMG_1665[1]Fra Appen

Min vurdering:

Alt i alt, veldig mye bra, trekk for å ha gjemt bort Appen og for at søkefeltet i toppen av siden ikke fungerer som det bør.

Karakter 4.

Kjøpsprosessen

Her har vi jo allerede sett hvordan man legger varer i handlekurven, og at man ikke blir tatt automatisk videre til handlekurven. Veldig bra, det betyr at man kan surfe videre og legge til flere varer uten den irriterende turen innom handlekurven. Og at Boozt sannsynligvis har en del kjøp som inneholder mer enn èn vare.

Når man klikker seg videre inn i handlekurven, får man som eksisterende kunde automatisk 10% på alle varer inkludert salgsvarer, som takk for forrige kjøp. Noe jeg som kunde selvfølgelig setter stor pris på.

Ellers er kjøpsprosessen omtrent like enkelt som det var å putte varene i handlekurven.

boozt handlekurven boozt betalingsmåte

Som vi ser har de gode alternativer for betaling. Karakter 5, jeg trekker litt for fakturagebyret. Det er det mange nettbutikker som ikke har, når fakturaen kommer på mail. Andre som bruker samme fakuraselskap, for ekspempel Vita.no, belaster ikke kundene med fakturagebyr. Ellers synes jeg Collector er et bra valg av samarbeidspartner. De to store er jo Collector og Klarna, og basert på egen erfaring er førstnevnte absolutt å foretrekke. Det handler om at når man velger seg en samarbeidspartner som skal ha kontakt med egne kunder, så er det viktig å følge seg trygg på at de behandler kundene bra. Det er min opplevelse at Collector legger mer vekt på kundeservice enn konkurrenten, og det stemmer godt overens med de verdiene Boozt selv har.

De har rask leveringstid, de oppgir selv 1-4 dager. Jeg bestilte på en lørdag, og pakken var pakket klar på søndagen. Altså gikk den med posten ved første mulighet etter bestilling. Og den var fremme på postkontoret på tirsdagen. Jeg setter veldig pris på nettbutikker som ikke opererer med lovnader om raskere levering enn det de reelt sett har.

De har ikke ekspresslevering, det er jo heller ikke nødvendig når vanlig levering går så raskt. De bruker Posten/Bring som etter min mening er det beste alternativet. Og man kan velge hvilke postkontor man vil ha pakken levert til. Jeg kan ikke fordra når jeg får pakker med PostNord og må kjøre til andre siden av byen, til en eller annen nærbutikk for å hente pakken. Karakter 6

Frakt er gratis dersom man handler for over 699kr, det fremstår kanskje mye, men med tanke på hva slags varemerker det stort sett er snakk om har jeg aldri hatt problemer med å bikke 699kr. Et kjempe pluss for også å ha gratis retur, returlapp og returemballasje følger også med i pakken. Jeg gir dem terningkast 5, jeg trekker for at de har minstesum for gratis frakt.

Når det kommer til bestilling, så blir man registrert. Men det er effektivt, man legger inn navn, adresse og mailadresse og går videre. Ved kortbetaling bruker de vanlig Bank-id som fungerer optimalt, i hvert fall for min del. De har ikke alternativet “logg inn med Facebook” som mange andre har. For min del trekker ikke det ned, men jeg ser at det kan være greit å ha muligheten til det. Da går prosessen raskere, og de har mulighet til å snappe opp en del av de mange kundene som forlater en full handlekurv.

Bestillingsposessen fra mobil er like enkel, alt i alt, veldig bra. Men jeg må trekke litt for innloggingen. Karakter 5.

Min vurdering:

Veldig lite å trekke for, det er bare små detaljer og det kan være gode grunner til at de har valgt å ha det slik.

Karakter 5.

Teknologi og Hastighet

Jeg har gjort en test i Google PageSpeed, den gav følgende resultater:

boozt pagespeed data boozt pagespeed mobil

Ifølge Ehandel.com så gir gul farge karakter 4, og rød karakter 3. Som vi kan se så kommer desktop-versjonen noe bedre ut med 83/100, mot mobilversjonens 62/100. Sistnevnte får derimot 100/100 på brukererfaring.

Jeg bruker siden mye, både på mobil og desktop, og har aldri hatt problemer med hastigheten. Så fra et brukerperspektiv er det ikke noe problem. Men det opplyses likevel om en del ting som bør vurderes å ta tak i. Under bør fikses finner vi for begge versjonene:

 • Eliminer gjengivelsesblokkering av JavaScript og CSS i innhold som er synlig på nettsiden

Og under vurder å fikse, dette:

 • Tilpass nettleserbufring
 • Optimaliser bilder
 • Forminsk HTML

Det er jo ting som bør tas  tak i, for at siden skal være optimal.

Min vurdering:

Her ligger det jo på mellom 3 og 4 om man skal vurdere det ut i fra Google PageSpeed resultatene. Men jeg som kunde og bruker opplever ingen problemer med siden, uansett versjon. Jeg trekker derfor karakteren opp og gir:

Karakter 4.

Kundetilfredshet

Boozt.com har veldig fornøyde kunder, i følge Trustpilot.

boozt trustpilot

Å få en slik score er veldig godt gjort. Det er en god indikator på fornøyde kunder. Som oftest er det lettere å vurdere en bedrift når man er misfornøyd, det engasjerer gjerne mer. Jeg gav dem blant annet en dårlig score der en gang for lenge siden, den ble besvart umiddelbart. Veldig bra!

Jeg vet også at de etter hvert gjennomførte kjøp ber kundene vurdere dem, altså “måler” de på et vis selv også. De sender ut 4 mail iløpet av en kjøpsprosess, hvor nummer 4 har tittelen “hjelp oss til å bli bedre”.

boozt hjelp oss

Jeg er for øvrig blant de mange fornøyde kundene, og jeg kan ikke se noe spesielt som skal trekke ned her.

Min vurdering:

Karakter 6.

Trygghet

Selv om det sjeldent er noe jeg tenker mye over, er trygghet når man handler på nett viktig. Selv har jeg en slags innebygd “radar” som ganske raskt gir meg et hint om nettbutikken er et sted jeg burde handle eller ikke. Man lærer seg å se etter noen markører, helt uten å tenke over det.

Blant annet liker jeg som tidligere nevnt, at all kontaktinformasjon ligger lett tilgjengelig på forsiden. Det gjør at de fremstår seriøse. Og man finner lett informasjon om levering og returer. Spesielt sistnevnte kan være problematisk hos mange mindre, eller mindre seriøse nettbutikker. Cdon.com for eksempel, først må man gjennom en lang prosess for å i det hele tatt få lov å vite hvor man skal sende returen, så krever de at du skal betale for pakken selv, det koster ca 3 ganger så mye for meg som for Cdon. Og hvis man sender den som brev, så “mister” de den mistenkelig ofte.

Det har aldri skjedd meg hos Boozt. Jeg handler aldri hos Cdon lengre. Boozt sjekker jeg mange ganger i uken. Trygghet for at hele handelen kan gjennomføres uten problemer, inkludert retur, er viktig for et langvarig kundeforhold men gjentatte kjøp. Boozt sender som nevnt med gratis returlapp, og gir returfrist på 30 dager. Veldig bra!

De er også sertifisert av tryggehandel.no Det er er en godkjenningsordning for nettbutikker, som skal gjøre det tryggere for oss å handle på nett.

Videre er det lett å se hva produktene har kostet, og hva de koster nå. Samt hva avslaget utgjør i %. Jeg er jo som de fleste andre, jeg liker ikke å betale for mye, og de gangene jeg sjekker priser, så ligger Boozt alltid godt an.

boozt priser

De er også flinke til å opplyse om at det ikke tilkommer toll, i nettannonsene sine. Det er jo noe man kanskje tenker når man ser .com adresser. Fant denne på Facebook idag:

boozt toll

En trygghet er jo også som tidligere nevnt, det å kunne få tak i kundeservice når man trenger dem. Nå har jeg aldri prøvd å ringe dem selv, men de har iallefall åpent fra 0800-1900 mandag til fredag. Det må kunne sier å være bra. Det er mer enn normalt gode åpningstider. Ellers lover de å besvare mail iløpet av 48 timer, det har jeg prøvd, og jeg tror aldri jeg har opplevd at de ikke har svart samme dagen. Igjen, veldig bra. Og all denne informasjonen, den ligger selvfølgelig lett tilgjengelig fra hovedsiden:

boozt kundeservice

Min vurdering:

De kunne kanskje ha hatt mulighet til å vurdere produktene og se vurderingene på hvert produkt? Det hadde jo også vært interessant å se hva de fikk ut av de vurderingsskjemaene de sender ut etter endt handel. Eller synes jeg det er veldig bra. Det føles trygt å handle her, og de har gjort en innsats for at det skal være sånn.

Karakter 5.

Kundekommunikasjon

Boozt.com er et internasjonalt selskap, og er registrert i Sverige. Alle deres kontoer på sosiale medier er det samme. Alle de jeg finner iallefall. Jeg kunne ønske at Boozt i Norge hadde opprettet sine egne kontoer, for å holde kontakt med sine kunder, og for å tiltrekke seg flere. Det er ikke like interessant å følge dem eller kontakte dem her, når de kun har en felleskonto for alle landene de har nettbutikk i. Absolutt forbedringspotensiale.

En norsk facebook side for ekspempel kunne ha lagt ut mye mer relevante linker, nyheter og tilbud til kundene enn den felleskontoen kan. En Instagram konto er også lettere å bruke, og terskelen lavere for å legge inn en tag på bilder relatert til Boozt, dersom det hadde vært en egen en for Norge. Noe å vurdere kanskje?

Remarketing har jeg vurdert i et eget innlegg tidligere, det kan leses her.

Min vurdering:

Helt på det jevne, med forbedringspotensiale på de fleste punkter.

Karakter 3.

Priser, utmerkelser og artikler

Med unntak av Trustpilot som de selv linker til, så finner jeg lite oppdaterte omtaler om Boozt.com på nettet. Heller ingen priser eller utmerkelser. Jeg finner det derfor ikke naturlig å bedømme denne kategorien.

Konsept og Strategi

Strategi er gjerne beskrevet som de sett av aktiviteter man utfører for å nå de overordnede målene.

Boozt har anslått at det innen 2 år, vil være 3 store, ledende netthandler for mote i Skandinavia. De ønsker selvfølgelig å være blant disse 3. For å nå målet har de en nettbutikk som inneholder mote for en hver livsstil. Og de ønsker å være uslåelige på hvor enkelt de gjør det å handle på nett, samt hvor raskt de leverer og behandler returer. De ønsker seg altså fornøyde kunder. Det måler de blant annen med en NPS Score som er basert på spørsmålet “Hvor sannsynlig er det at du vil anbefale Boozt.com til en venn?”. I juni 2015 var denne scoren 60,2%.

boozt mision

Min vurdering:

Jeg mener de lever godt opp til sine egne mål. Jeg ble positivt overrasket når jeg så at noen av målene deres er det jeg allerede har påpekt om rask leveranser og gode returordninger. Samtidig er det utvilsomt enkelt å handle hos dem, nettsiden er absolutt brukervennlig. Og det har et utrolig utvalg, det eneste de mangler er sportsklær, eller et større utvalg av sportsklær for å være mer presis. Bortsett fra det, så handler jeg så godt som alt jeg trenger hos Boozt.com. Og akkurat det med sportsklær, er den eneste grunnen til at jeg av og til surfer innom konkurrenten Nelly.com. Så det er kanskje noe å vurdere? Man klikker gjerne med seg andre ting og når man først er innom, selv om det ikke er derfor man er der i utgangspunktet.

Basert på dette ender jeg opp med:

Karakter 5.

Min konklusjon

Etter å ha sett over her, og summert litt, så ender jeg opp på en karakter 4. Det er en veldig god nettbutikk, med forbedringspotensiale først og fremst på de tingene de ikke allerede gjør eller har. De kan helt sikkert ta nye store steg mot å bli Skandinavias ledende motevarehus på nett, dersom de gjør noe med for eksempel de organiske søkene i google. Ellers ville jeg lagt inn egne kontoer i sosiale medier, for hvert land. Om de fremstår like, gjør ingen ting, det handler om kontakt med kundegruppen.

Ellers tror jeg som sagt de kunne skaffet seg større andel av motekundene med å også ta inn flere av de større sportsmerkene, som for eksempel Nelly.com og Zalando.no gjør. Men alt i alt, en veldig god nettbutikk jeg stadig anbefaler andre å ta en titt på.

Karakter 4!

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply